Zu Inhalt springen
Der Webshop für Plüschumarmungen
Der Webshop für Plüschumarmungen

Ruilen & Retourneren

Algemene ruiltermijn - 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

Koop je bij ons een product dan heb je recht op onze algemene ruiltermijn. Deze ruiltermijn biedt je als koper de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 30 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor eigen rekening (niet gratis dus). Wij hanteren dus een "niet-goed-geld-terug-garantie" van maar liefst 14 dagen.

Voorwaarde voor beroeping op de algemene ruiltermijn

Toytraders stelt wel als voorwaarde dat je als consument zorgvuldig om zult gaan met het product en de verpakking. Je zult het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken (om te testen) voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Indien je van het herroepingsrecht gebruik maakt zal je het product met alle geleverde toebehoren (en indien redelijkerwijze mogelijk) in de originele staat en verpakking aan ons retourneren, conform de door ons verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Vergoeding van het volledige aankoopbedrag

Toytraders vergoedt het volledige aankoopbedrag, dat is dus inclusief de eventueel in onze webshop berekende verzend- en of betaalkosten. Wij doen dit onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop je als consument de herroeping meldt. Tenzij wij aanbieden het product zelf af te halen, mogen wij wachten met terugbetalen tot het product ontvangen is of tot je als consument aantoont dat het product teruggezonden is, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Wij streven ernaar het volledige aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug te storten. Voor de terugbetaling gebruiken wij hetzelfde betaalmiddel dat je in onze webshop heeft gebruikt. De terugbetaling is voor jou uiteraard kosteloos.

Hoe kan ik ruilen & retourneren?

Ruilen & retourneren gaat als volgt:

  • Stuur ons een e-mail met uw verzoek (en aankoopgegevens)
  • Je ontvangt via e-mail een bevestiging van je verzoek
  • Stuur het product retour (schoon, ongebruikt en goed verpakt) naar het door ons opgegeven adres
  • Wij controleren je retour
  • Wij storten het aankoopbedrag (volgens bovenstaand artikel) terug of ruilen het artikel om (indien voorradig)
  • Voor defecte producten, lees eerst garantie & defecten

Of gebruik het modelformulier voor herroeping

Je kunt uiteraard ook gebruik maken van het modelformulier voor herroeping. Je kunt het formulier hier downloaden. De inhoud kun je bijvoorbeeld ook kopiëren en in een e-mail plakken en deze naar ons verzenden.

Beschadiging geretourneerde producten

Indien een product wordt geretourneerd, dat naar het oordeel van de Toytraders schade heeft opgelopen die aan een handeling of nalatigheid van jou als consument te wijten is of anderszins voor jouw risico is, zullen wij je hiervan schriftelijk (via brief of e-mail) in kennis stellen.

Toytraders heeft het recht om de waardevermindering van het product als gevolg van deze schade op het aan jou terug te betalen bedrag in te houden. Verpak het product dus met extra zorg, dat voorkomt problemen en ergernissen.